ME og mobilisering

På oppfordring løfter vi fram denne posten igjen.
Lettlest sammendrag om mobilisering og adrenalinrush, med lenker til originalartikkel på engelsk og norsk oversettelse.

ME-foreldrene

Å hjelpe ME-pasienter til å håndtere mobilisering, adrenalinrush og tilbakefall. Sammendrag.

Det er viktig at ME-pasienter holder seg innenfor sine egne grenser for å forhindre tilbakefall og forverring av sykdommen og for at sjansene til bedring ikke blir ødelagt. Denne artikkelen forklarer hvordan pårørende og helsearbeidere kan hjelpe pasientene til å ikke overanstrenge seg og på denne måten få best mulig langsiktig forbedring av helsen.

Både barn og voksne med ME kan noen ganger ta seg sammen, mobilisere og tilsynelatende fungere langt ut over det de egentlig kan klare ut fra sykdommens alvorlighetsgrad. Dette er takket være adrenalinet kroppen utløser når kroppen er satt i alarmberedskap – dessverre fører dette til alvorlig og langvarig forverring av sykdommen etterpå. Disse adrenalinrushene er omtrent som kredittkort. De lar pasientene gjøre ting de egentlig ikke er i form til å gjøre, eller har råd til,  men rentene på gjelden er skyhøye.

 –
Tegn på…

Vis opprinnelig innlegg 611 ord igjen

Om ME-foreldrene

ME-foreldrene drives av foreldre til barn og unge med ME. Vi samarbeider om å øke innsikt og forståelse for vår og våre barns situasjon. Støtter biomedisinsk ME-forskning. Vi har nylig stiftet foreningen ME-foreldrene, og vil åpne for innmelding i løpet av kort tid. Du finner oss på facebook.com/ME-foreldrene og på Twitter som @MEforeldrene. Les mer under «Om oss» og «Hjem».
Dette innlegget ble publisert i Barn og unge med ME, Fakta om ME, Forskning på ME, ME og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..