ME gir økt skolefravær – er ikke skolevegring

Mobbing kan føre til skolevegring, skriver forskning.no. Mobbing må absolutt tas på alvor, det er svært ødeleggende. Likevel må man være obs på at bak det man tror er skolevegring, kan det skjule seg fysisk sykdom.
Ta derfor barnet på alvor og lytt til ham/henne!

Slitent barn sover på boka m kildetekst

ME-syke barn og unge oppfattes i blant som skolevegrere før leger, hjelpeapparat og foreldre forstår at det ligger fysisk sykdom bak. Magesmerter vil ofte oppfattes som «emosjonelt ubehag», og er et svært vanlig symptom ved ME i akutt/begynnende fase. Også andre smerter, kvalme, søvnvansker, kraftløshet osv har lett for å utelukkende bli tolket som psykosomatiske, og løsningen er gjerne å presse barnet på skolen uansett.

For et barn med ME kan det være katastrofalt å bli presset til å gå på skolen uansett formnivå. Dette kan føre til kraftig eskalering av sykdommen, med en forverring som kan vare lenge. Da snakker vi ikke om uker, men om mange måneder.

.

Se fakta om ME her.
Les om skole og ME her, og kanskje særlig Alle må gå på skolen.

Av Løvemamma

Kortlenke for deling: http://wp.me/p3VLNe-zi
Husk å oppgi kilde hvis du deler uten lenke.

Reklame

Om ME-foreldrene

ME-foreldrene drives av foreldre til barn og unge med ME. Vi samarbeider om å øke innsikt og forståelse for vår og våre barns situasjon. Støtter biomedisinsk ME-forskning. Vi har nylig stiftet foreningen ME-foreldrene, og vil åpne for innmelding i løpet av kort tid. Du finner oss på facebook.com/ME-foreldrene og på Twitter som @MEforeldrene. Les mer under «Om oss» og «Hjem».
Dette innlegget ble publisert i Barn og unge med ME, ME og skole, Råd om ME hos barn og unge og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..