Telefonreaksjon

At en telefon skal kunne være så slitsom, så vond, tro om Navdamen vet hvordan hun kan påvirke med ordene, stemmen, inn i ryggmargen, musklene, pusten og hodet?

Hun kan gi meg pleiepenger, halvt, til nyttår, om hun vil, men hun ville visst ikke, fordi det skulle være vanskelig, sa hun.

Sønnen min ble så glad da han hørte om muligheten for pleiepenger, for da kunne jeg få betalt for det jeg gjør, så han ikke er en belastning, ikke trenger å føle seg som et problem. Han er så syk og orker så lite. Han blir urolig når jeg ikke er der, for hva om det skjer noe, og jeg ikke kan være der fordi jeg må jobbe. Han ser bedre enn noen hvor sliten jeg er. Han ser gjennom mine smil, gjennom mitt forsøk på en lett og humoristisk tone. Han trekker pusten når jeg spør om det går greit at jeg blir litt til der jeg er, kommer hjem litt senere, og så sier han «ja, det går bra», og jeg hører at han bekymrer seg, for om jeg ikke er der er det ingen som kan hjelpe til. Når en er syk kan en bli redd hvis ingen er der.

Fotocollage: ME-mammas betroelser

Fotocollage: ME-mammas betroelser

Så blir det vanskelig likevel. Navdamen sa det skulle være vanskelig, og en vond klump i magen er kommet. Skuldrene mine er tunge, som om hundre ekstra kilo hviler på dem. Og pusten tilhører ikke lenger meg, men et gammelt gammelt menneske, som har møtt alle utfordringene på sin vei, og som nå er mett av dage.

Av: Mammaen til gutt på 17 med ME

Les mer om Pleiepengerettigheter for foreldre til barn og unge med ME her.

Kortlenke for enkel deling av denne teksten: http://wp.me/p3VLNe-qz
Husk å oppgi fryvil.com som kilde om du deler uten lenke.

 

 

Reklame

Om ME-foreldrene

ME-foreldrene drives av foreldre til barn og unge med ME. Vi samarbeider om å øke innsikt og forståelse for vår og våre barns situasjon. Støtter biomedisinsk ME-forskning. Vi har nylig stiftet foreningen ME-foreldrene, og vil åpne for innmelding i løpet av kort tid. Du finner oss på facebook.com/ME-foreldrene og på Twitter som @MEforeldrene. Les mer under «Om oss» og «Hjem».
Dette innlegget ble publisert i Barn og unge med ME, Om hjelpesystemene, Personlig fra pårørende og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..