Litt av historien

Det skjedde i de dager…
sånn tidlig på sommeren for snart tre år siden, at jeg forsto at den lille kulen jeg hadde oppdaget i det høyre brystet, ikke kom til å forsvinne av seg selv.

Fra denne dagen levde jeg lenge i en «boble».

Det tok hele to måneder med legetimer, ultralyd, mammografi og vevsprøver, før jeg ble operert. To måneder fylt av angst, uro og bekymringer. Jeg tenkte på livet og døden, og hva som var viktig og ikke viktig.

Jeg innså at jeg var heldig. Jeg hadde hatt et liv. Jeg hadde levd i et av verdens beste land. Jeg hadde vokst opp hos snille, gode foreldre. Jeg hadde tre flotte unger, og jeg hadde en samboer jeg var veldig glad i.

Og jeg ga et løfte.

Hvis jeg overlever dette her, skal jeg bruke tiden min til å hjelpe noen som trenger det!

Jeg ble operert, fikk flere cellegiftkurer og jeg overlevde!
Siste cellegiftkur fikk jeg 3. juledag. Så skulle dagene nytes, nytt år skulle feires, før jeg skulle begynne å reise med Helseekspressen, for å få strålebehandlinger på Ullevål sykehus i 7 1/2 uke.

Men noe skjedde.

Et par dager inn i det nye året, ble sønnen min syk. Han fikk «influensa».
At denne «influensaen» ikke forsvant igjen, og hva den viste seg å være, har jeg skrevet om tidligere. Det tok tid å nøste opp trådene, for å finne ut hva dette var for noe, og hvordan møte det på best mulig måte.
At han fra da ikke lenger var på skolen og mistet det aller meste av kontakt med «uteverdenen», har jeg også fortalt noe om. Det ble heller ikke noe av konfirmasjonen som skulle stå i mai, og det kommer det mer om senere.

Men det det derimot ble noe av, var løftet mitt!
Det gikk «troll i ord»!
Jeg skulle bruke tiden min til å hjelpe noen som trengte det. Min egen sønn!
Jeg hadde håpet å kunne hjelpe noen som allerede fra før hadde et behov. Men sånn skulle det ikke bli.
Det skulle bli ham og meg.

Man kan ikke alltid velge hvem som trenger hjelp. Men man velger selv om man ønsker å hjelpe.
Jeg hadde tatt et valg.
Jeg hadde gitt et løfte!

Av Hanne R.
Kortlenke: http://wp.me/p3VLNe-6d

Reklame

Om ME-foreldrene

ME-foreldrene drives av foreldre til barn og unge med ME. Vi samarbeider om å øke innsikt og forståelse for vår og våre barns situasjon. Støtter biomedisinsk ME-forskning. Vi har nylig stiftet foreningen ME-foreldrene, og vil åpne for innmelding i løpet av kort tid. Du finner oss på facebook.com/ME-foreldrene og på Twitter som @MEforeldrene. Les mer under «Om oss» og «Hjem».
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..