Kan noen hjelpe meg?

Det gjør vondt å se at min søster har så vondt. Hun har vondt hver dag til enhver tid. Men allikevel klarer hun å smile. Det er utrolig. At et menneske kan tåle så mye smerte som det min søster gjør.

Jeg vet ikke hvordan jeg skal formidle det ut, fordi det er vanskelig å forstå. Det må oppleves, da får man en forståelse av at en menneskekropp er laget for mer enn bare en liten regnbyge. Det søsteren min kjemper gjennom hver dag, er en storm. Full storm. Det gjør vondt å se på.

Jeg vil så gjerne hjelpe, men jeg kan ikke trylle. Dessverre. Hvis det er noe jeg ønsker meg til jul, er det en tryllestav. Jeg vil trylle henne frisk, det har jeg ønsket meg lenge. Tenk å miste to – snart tre – år av sitt liv. Hun skulle begynne på videregående. De beste årene i mitt liv. Men hun kom ikke så langt. Hun ble isteden liggende i sengen, hvor hun har tilbrakt mange timer det siste året.

Denne sykdommen. ME. Det er blant de verste sykdommene en kan få per i dag. Nettopp fordi man ikke vet. Det forskes mye, men sykdommen er nesten like ukjent og uforståelig. Hvordan den bare kan ta fra noen deres liv. Bare ta det sånn uten videre. Uten en gang å si ifra.

Min søster er laget av det sterkeste jeg vet om. Hun kjemper dag inn og dag ut. Men hun er veldig lett å glede. Det er bare å si et par hyggelige ord, et smil eller fortelle om en morsom hendelse du har opplevd i løpet av dagen. Hun er så sterk. Men jeg skulle bare ønske at jeg kunne gjøre henne frisk. Det fortjener hun virkelig. Hun fortjener å leve. Fortjener en sjanse til å være en tenåringsjente. Men uansett er hun verdens sterkeste søster. Hun gir aldri opp.

 

Skrevet av Randis søster. Tusen takk!

Kortlenke: http://wp.me/p3VLNe-5i

Reklame

Om ME-foreldrene

ME-foreldrene drives av foreldre til barn og unge med ME. Vi samarbeider om å øke innsikt og forståelse for vår og våre barns situasjon. Støtter biomedisinsk ME-forskning. Vi har nylig stiftet foreningen ME-foreldrene, og vil åpne for innmelding i løpet av kort tid. Du finner oss på facebook.com/ME-foreldrene og på Twitter som @MEforeldrene. Les mer under «Om oss» og «Hjem».
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 svar til Kan noen hjelpe meg?

  1. Ane Pernille sier:

    Dette er skrevet rett fra hjertet, og det er der det treffer meg. Er selv ME syk, og at man kan være en inspirasjon selv om man er syk, og føler seg svak er helt fantastisk. Det å bli sett, forstått og ikke føle seg alene er en gave. Er så glad for den utrolige støtten jeg har, og de nydelige ordene jeg kjenner igjen fra Randis søster som min egen familie forteller og viser meg. Takk for denne herlige bloggen, kom hit rett fra meforum.info. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..