Kronisk influensa

Alle som har barn har en eller flere ganger opplevd at barnet blir sykt. Røde hunder, influensa, omgangssyke o.s.v. Slik var det selvsagt hos oss også. Magevondt, oppkast, hodepine, feber og you name it – om igjen og om igjen. Tre barn gjennom mange år. Jeg var ikke akkurat ukjent med dette, da yngstemann var 14 år og fikk noe jeg trodde var en kraftig influensa.

Nyttårsaften hadde nettopp passert, da sønnen min kjente at det smalt til! Voldsom hodepine, feber, frysninger, «tannverk» i kroppen, tap av matlyst, magesmerter, enorm tørste, slapphet og lyd- og lysskyhet. Den minste aktivitet, som å flytte seg fra senga til badet, krevde alt som var igjen av krefter, og forsterket disse symptomene.
Influensa! Vi som har hatt influensa, kjenner igjen dette. Det var bare det, at denne influensaen aldri gikk over. Og nå har gutten hatt «influensa» i 22 måneder!!

Før «influensaen»:

Gutten var så glad i å sparke fotball, at han nesten hadde fotballen med seg i sengen. Og han hadde ikke én fotball, men mange. En dag uten fotball var en kjedelig dag. Det skjedde jo at kompisene hadde andre ting fore, og da fikk garasjeporten gjennomgå. Det første han gjorde når han kom hjem fra skolen, var å bytte skolesekk med fotball. Og ja, han var skoleflink, hvis det er lov å si det. Han var jo «drittlei» skolen, som de fleste på hans alder, men han ble ikke mindre flink av det. Han tenkte kjapt og logisk. Hadde mange kloke resonnementer, og fikk skryt av læreren for sin klokskap og menneskelighet.

Fotballen har nå ligget urørt i 22 måneder. Det samme har skolebøkene. Nei, han er ikke sliten. Nei, han er ikke deprimert. Nei, han har ikke «mistet lysten», hverken på fotball, skole eller livet. Han er kjempesulten på alt sammen. Men han har fortsatt den forbaskede, kraftige influensaen!!

Av HR

Følg med – del 3 kommer på lørdag!

Kortlenke: http://wp.me/p3VLNe-3L

Reklame

Om ME-foreldrene

ME-foreldrene drives av foreldre til barn og unge med ME. Vi samarbeider om å øke innsikt og forståelse for vår og våre barns situasjon. Støtter biomedisinsk ME-forskning. Vi har nylig stiftet foreningen ME-foreldrene, og vil åpne for innmelding i løpet av kort tid. Du finner oss på facebook.com/ME-foreldrene og på Twitter som @MEforeldrene. Les mer under «Om oss» og «Hjem».
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..